top of page

Cindy Schuddinck

Vroedvrouw

Ik ben Cindy Schuddinck, 44 jaar en mama van Roos (16), Len (14) en Floor (10) en partner van Marc. Ik ben opgegroeid in Hofstade, en na mijn studies uitgeweken naar Denderleeuw, waar ik nu nog steeds woon.


Sinds 2012 ben ik vroedvrouw, en je mag dat gerust een late roeping noemen :-). Ik ben daarnaast ook taalkundige en spreek vloeiend Engels en Frans.

Ik werk halftijds in dienstverband als vroedvrouw op de Vrouwenkliniek van het UZ Gent (prenatale raadpleging, fertiliteit en gynaecologie), een functie met een erg technisch karakter.

Om een verschil te kunnen maken voor de vrouwen en baby's rondom mij, werd ik zelfstandige in bijberoep. Mijn bedoeling was (en is) om vrouwen, en gezinnen in hun eigen vertrouwde omgeving bij te staan tijdens de delicate periode van zwangerschap, kraambed en (pril) ouderschap. Zo werd Zwanger&Zo geboren.

Ik hou met hart en ziel van alles rondom geboorte. De nodige en meer bijscholingen hou ik zorgvuldig bij, en daarnaast heb ook een extra opleiding omtrent borstvoedingsbegeleiding (lactatiekundige) gevolgd. Met de vinger aan de pols van wat leeft binnen de verloskunde, leg ik graag de nadruk op de basis, het normale, "de fysiologie". Ik overleg en leer van collega's maar nog meer van cliënten; een begeleiding is dan ook steeds tweerichtingsverkeer.


Zwangerschap en geboorte zijn in de eerste plaats natuurlijke processen, die weinig met ziekte te maken hebben. Ze hebben wel een ontzettend grote , vaak onderschatte, impact op het verdere leven van een vrouw , haar partner en haar kind(eren). Daarom vind ik het belangrijk jullie als "hoofdrolspelers" te ondersteunen en te verzorgen tijdens die bijzondere periode aan het begin van nieuw leven. Dat vergt volgens mij een persoonlijke en aangepaste benadering met aandacht voor het medische en fysieke, maar zeker ook voor de psychologische en sociale kant, en het emotionele goede gevoel!

Kiezen hoe je je zwangerschap wenst te beleven, en waar en hoe je wenst te bevallen, is belangrijk, en tegelijk soms ook moeilijk. Er kan heel veel op je af komen waardoor je soms door het bos de bomen niet meer ziet. Uitgebreide, volledige informatie op maat maakt dat je als vanzelf in dit proces groeit en makkelijker vindt wat bij je (jullie koppel) past. Want ook hier zijn jullie de spilfiguren!


Dienstverlening
  • Prenatale consultaties (medische controle en psychosociaal welzijn)

  • Voorbereiding op de bevalling (individueel – in de toekomst misschien in groepjes), soms gekoppeld aan prenatale consultatie

  • Zwangerschapsvoetreflexologie (massage van drukpunten op de voeten)

  • Postnatale consultaties – na de bevalling opvolging van mama en baby aan huis of in de praktijk (gewicht van kindje, naveltje, bloedverlies en/of hechtingen mama, voedingen…) tot een jaar na de geboorte

  • Begeleiding van (borst)voeding voor de baby


Consultatie

Jullie vinden me op vrijdagvoormiddag in de praktijk in Hofstade (postnatale zorgen gebeuren uiteraard ook op andere dagen aangezien een baby’s komst zich doorgaans niet laat plannen).


Tarieven

Ik ben geconventioneerd en werk middels derdebetalersregeling betreffende de pre-en postnatale medische consultaties.


Bijkomende kosten: een eenmalige dossiers/administratiebijdrage van 25€. Voor huisbezoeken postnataal wordt verplaatsingsvergoeding van 5€ per bezoek gevraagd, beide kunnen bij een eventuele hospitalisatieverzekering ingediend worden


Voetreflexologie: 30€/sessie van een uur.


Afspraak maken?

Ik vind het fijn om elkaar in de zwangerschap al te leren kennen. Een afspraak maken kan via mail: zwanger-zo@telenet.be of telefoon 0478-540481.


Neem alvast ook een kijkje op mijn website www.zwanger-en-zo.be of contacteer me gerust voor meer informatie.


0032 478 54 04 81

Cindy Schuddinck
bottom of page